Το πρώτα φρουτάκια

Ο προπάππους του κουλοχέρη, ο πρόγονος για όλα τα φρουτάκια

Στην ιστορία οι αναφορές για τα πρώτα μηχανήματα που έμοιαζαν στα σημερινά φρουτάκια ή θύμιζαν τέτοιου τύπου κερματοδέκτες, όλες συμφωνούν ότι υπήρξαν έμπευση του αμερικάνου Charles Fey από την πόλη του Σαν Φραντζίσκο. Όμως μια πιο προσεκτική έρευνα έχει αναδείξει κάποιους άλλους σαν τους πραγματικά πρωτοπόρους που κατασκεύασαν τα πρώτα φρουτάκια.

>

Δύο μηχανικοί από το Μπρούκλιν στην Νέα Υόρκη, οι κύριοι Sitman και Pit έφτιαξαν τέτοιου τύπου κερματοδέκτες σαν τα σημερινά φρουτάκια το 1887. Για την ακρίβεια τα πρώτα φρουτάκαι θύμιζαν τα σημερινά μηχανήματα βίντεο πόκερ.

Τα πρώτα φρουτάκια που έφτιαξαν οι μηχανικοί Sitman και Pit δέχονταν αμερικάνικες δεκάρες. Ο παίκτης έριχνε το νόμισμα σε μια σχισμή και τράβαγε ένα μοχλό στο πλάι του μηχανήματος. Οι κύλινδροι που είχαν φύλλα της τράπουλας γύρναγαν και οι κερδοφόροι συνδυασμοί ήταν τα κερδοφόρα φύλλα του πόκερ. Όταν οι παίκτες κέρδιζαν, το κάθε κατάστημα που ήταν εγκατεστημένα αυτά τα πρωτόλεια φρουτάκια τους έδινε δωρεάν ποτά, τσιγάρα ή στα μεγάλα κέρδη πούρα και ακριβά αξεσουάρ. Μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή ο τζόγος ήταν απαγορευμένος στις περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ και αυτός ήταν ένας έξυπνος τρόπος για τους επιχειρηματίες του χώρου, ώστε να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις. Τα πρώτα φρουτάκια δεν έδιναν χρηματικά βραβεία και έτσι δεν μπορούσαν να θεωρηθούν τζόγος. Στην ίδια λογική είναι όλοι οι κερματοδέκτες που με ένα νόμισμα δίνουν δώρα, τσίχλες, κουκλάκια, ρολόγια κλπ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

ΑΡΧΙΚΗ - ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΓΕΝΙΚΑ - ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ - ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ